Днес кметът на район Южен“ Борислав Инчев награди  учениците участвали

...
Днес кметът на район Южен“ Борислав Инчев награди  учениците участвали
Коментари Харесай

Завърши седмицата за намаляване на отпадъците в Южен

Днес кметът на регион " Южен “ Борислав Инчев награди  учениците взели участие в състезанието за направа на произведение от опаковки на тематика: " Отпадъците оживяват “. В състезанието взеха присъединяване над 100 деца с близо 200 произведения: еко робот, карта на България направена от капачки, снежен човек, вятърна мелница  и още доста други произведения украсиха коридора на административната постройка,  а комисия дефинира най положителните от тях.

" С направените произведения от картон, капачки и разнообразни опаковки децата още един път ни демонстрираха своето екологично мислене. Надявам се, че освен за този конкурс ще понижаваме отпадъците и последователно ще се трансформира съзнанието ни в името на природата “, разяснява Борислав  Инчев.

Конкурсът е едно от събитията осъществили от администрацията на регион " Южен “ по отношение на отбелязването на  Европейска седмица за понижаване на отпадъците. 

Цялата седмица беше изпълнена с доста събития в регион " Южен “: на 19.11.2018 година в заседателната зала на регион " Южен “  ученици  от  ОУ " Яне Сандански “, СУ " Константин Величков “ и СУ " Св. К. Кирил Философ “ показаха свои презентации на тематика: " Заедно за един по чист свят “.   На 20.11.2018 година се  провежда  посещение на завода за преправка на боклуци в село Шишманци с възпитаници от учебните заведения в Южен. Там те се допряха до отпадъците и тяхното преправяне. Друго забавно събитие бе осъществено на 21.11.2018 година - изработването на планове от учениците на СУ " Константин Величков “  на тематика: " Как да понижим отпадъците “.

Проектите бяха направени посредством Лего детайли от възпитаници от 5 клас на учебното заведение, които онлайн показаха творейки посредством ръцете си изработването на съоръжения за филтриране на въздуха и реката. Те разказваха за своите планове, а в ръцете им посредством конструктора  оживяха  същински съоръжения и паркови пространства, къде можехме да забележим чистотата и красивата  ни природа.

" Благодаря на всички учениците, на всички учители и шефове на учебните заведения в регион " Южен “, на родителите им и  не на последно място на сътрудниците от отдел " Екология “ взели интензивно присъединяване в събитията проведени във връзка отбелязването на Европейската седмица за понижаване на отпадъците. Само по този метод разбирайки смисъла на нашите дейности можем да спасим земята и си коства да опитаме “, добави Инчев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР